Saturday, August 3, 2013

Virus , Antivirus and Network Security

                                                                            POST BY -- SURENDRA SOLANKI

Multiple Choice:


1.             Which of the following is NOT an example of a network node?
A.     printer
B.     computer
C.     NOS
D.     modem
Answer: C       Reference: Networking Fundamentals                                    Difficulty: Moderate
2.             The network architecture used in most home networks is:
A.     client-server LAN.
B.     peer-to-peer LAN.
C.     client-server WAN.
D.     peer-to-peer WAN.
Answer: B       Reference: Network Architectures                                          Difficulty: Moderate
3.             You must install a(n) ____________ on a network if you want to share a broadband Internet connection.
A.     router
B.     modem
C.     node
D.     cable
Answer: A       Reference: Network Navigation Devices                                Difficulty: Moderate


4.             Which of the following statements concerning peer-to-peer networks is FALSE?
A.     A peer-to-peer network is the most common example of a locally controlled network.
B.     Peer-to-peer networks cost more than client/server networks and are more difficult to maintain.
C.     Each node on a peer-to-peer network can communicate directly with every other node on the network.
D.     Peer-to-peer networks are the most common type of home network.
Answer: B       Reference: Network Architectures                                          Difficulty: Moderate
5.             The design of the network is called the network:
A.     architecture.
B.     server.
C.     transmission.
D.     type.
Answer: A       Reference: Network Architectures                                          Difficulty: Easy
6.             Data transfer rate (also called bandwidth) is the ____________ speed at which data can be transmitted between two nodes on a network.
A.     average
B.     minimum
C.     actual
D.     maximum
Answer: D       Reference: Transmission Media                                              Difficulty: Challenging
7.             ____________ are the navigation devices that act as the “traffic cops” of the network and forward packets to nodes on the same network (not between two networks).
A.     NICs
B.     Routers
C.     Switches
D.     Modems
Answer: C       Reference: Network Navigation Devices                                Difficulty: Moderate

8.             Which of the following statements is FALSE concerning Ethernet networks?
A.     Cat 5e UTP cable is recommended for Ethernet networks.
B.     Cat 5 UTP supports a data transmission rate of 1 Gbps.
C.     Ethernet typically uses an RJ-45 connector.
D.     When using UTP, a cable run cannot exceed 328 feet.
Answer: B       Reference: Wired Ethernet Networks                                      Difficulty: Challenging
9.             Devices installed on long cable runs to amplify the signal are called:
A.     repeaters.
B.     adapters.
C.     switches.
D.     routers.
Answer: A       Reference: Wired Ethernet Networks                                      Difficulty: Challenging
10.         A network navigation device that merely retransmits a signal to all other nodes attached to it is a(n):
A.     router.
B.     NIC.
C.     hub.
D.     adapter.
Answer: C       Reference: Ethernet Switches                                                  Difficulty: Moderate
11.         The network navigation device known as a “smart hub” that transmits a signal only to the node to which it should be sent is a(n):
A.     router.
B.     switch.
C.     NIC.
D.     adapter.
Answer: B       Reference: Ethernet Switches                                                  Difficulty: Moderate


12.         A ____________ is a device, contained in a wireless network adapter, that translates the electronic data on a network into radio waves and broadcasts the radio waves to other nodes on the network.
A.     router
B.     switch
C.     hub
D.     transceiver
Answer: D       Reference: Wireless Ethernet Networks                                  Difficulty: Moderate
13.         A switch is also known as a(n):
A.     smart hub.
B.     DSL modem.
C.     smart router.
D.     cable modem.
Answer: A       Reference: Wired Ethernet Networks: Ethernet Switches        Difficulty: Moderate
14.         When creating a phoneline network, it is necessary to install a(n) ____________ adapter.
A.     wireless
B.     phone cord
C.     home phoneline network
D.     Digital Subscriber Line (DSL)
Answer: C       Reference: Phoneline Networks                                              Difficulty: Moderate
15.         ____________ adapters, used on a power-line network, are available in either USB or Ethernet versions.
A.     Power-line network
B.     Peer-to-peer network
C.     Phoneline network
D.     Wireless network
Answer: A       Reference: Power-Line Networks                                           Difficulty: Easy


16.         All of the following statements concerning client/server networks are true EXCEPT:
A.     one computer on a client/server network must act as a server.
B.     there is no centralized security or administration on a client/server network.
C.     most networks that have 10 or more nodes are client/server networks.
D.     the Internet is an example of a client/server network.
Answer: B        Reference: Describing Networks Based on Network Control   Difficulty: Moderate
17.         Which of the following types of network adapter card is most likely to be preinstalled in a typical home computer?
A.     Ethernet
B.     power-line adapter
C.     wireless adapter
D.     HPNA adapter
Answer: A       Reference: Wired Ethernet Networks                                      Difficulty: Moderate
18.         If a home network is connected to the Internet a ____________ is required to send data between the two networks.
A.     router
B.     repeater
C.     switch
D.     network operating system
Answer: A       Reference: Network Navigation Devices                                Difficulty: Moderate
19.         CAT 5, CAT 5E, and CAT 6 are all types of:
A.     network adapters.
B.     Ethernet ports.
C.     UTP cables.
D.     connector jacks.
Answer: C       Reference: Wired Ethernet Networks                                      Difficulty: Moderate

20.         A wireless network uses ____________ as its transmission media.
A.     cables
B.     radio waves
C.     twisted pair
D.     fiber optics
Answer: B       Reference: Wireless Ethernet Networks                                  Difficulty: Easy
21.         The main difference between the various 802.11 standards is the:
A.     data transfer rate.
B.     maximum allowable cable length.
C.     simplicity of installation.
D.     collision detection rate.
Answer: A       Reference: Wireless Ethernet Networks                                  Difficulty: Challenging
22.         The transceiver is the device that converts electronic data into ____________ for broadcast to other network nodes.
A.     packets
B.     radio waves
C.     WAPs
D.     802.11 standards
Answer: B       Reference: Wireless Ethernet Networks                                  Difficulty: Moderate
23.         If you wish to extend the length of the network without having the signal degrade, you would use a:
A.     repeater.
B.     router.
C.     gateway.
D.     switch.
Answer: A       Reference: Wired Ethernet Networks                                      Difficulty: Moderate


24.         If computers in a wireless network are unable to connect to the wireless router, adding a(n) ____________ extends the range of the wireless network by providing a second point to which the nodes can connect to the network.
A.     router
B.     Internet portal
C.     cable modem
D.     wireless access point
Answer: D       Reference: Wireless Ethernet Networks                                  Difficulty: Moderate
25.         In network terminology, a(n) ____________ is a wireless router that combines the capabilities of a wired router with the ability to receive wireless signals.
A.     hub
B.     gateway
C.     adapter
D.     Ethernet port
Answer: B       Reference: Wireless Ethernet Networks                                  Difficulty: Moderate
26.         If you frequently need to transfer streaming video or very large files between computers, which of the following networks would be the best choice?
A.     Ethernet
B.     wireless
C.     power-line
D.     phoneline
Answer: A       Reference: Wired Ethernet Networks                                      Difficulty: Challenging
27.         The ____________ operating system assists with configuring home networks with a Network Setup Wizard.
A.     Windows 98
B.     Windows ME
C.     Windows XP
D.     DOS
Answer: C       Reference: Configuring Software for Your Home Network    Difficulty: Easy
28.         In a(n) ____________ network, any electrical outlet provides a network connection.
A.     wireless
B.     power-line
C.     phoneline
D.     Ethernet
Answer: B       Reference: Power-Line Networks                                           Difficulty: Easy
29.         In a(n) ____________ network, any phone jack provides a network connection.
A.     phoneline
B.     power-line
C.     802.11g
D.     Ethernet
Answer: A       Reference: Phoneline Networks                                              Difficulty: Easy
30.         A computer virus attaches itself to and attempts to hide within the code of a(n) ____________ program.
A.     zombie
B.     Trojan horse
C.     host
D.     worm
Answer: C       Reference: Computer Threats: Computer Viruses                   Difficulty: Moderate
31.         ____________ viruses replicate themselves to the Master Boot Record whenever the computer boots up, ensuring that the virus will be loaded into memory before some virus protection programs are loaded.
A.     Zombie
B.     Trojan horse
C.     Worm
D.     Boot-sector
Answer: D       Reference: Types of Viruses                                                   Difficulty: Moderate


32.         ____________ viruses are often transmitted by a floppy disk left in the floppy disk drive.
A.     Boot-sector
B.     Trojan horse
C.     Script
D.     Logic bomb
Answer: A       Reference: Types of Viruses                                                   Difficulty: Challenging
33.         ____________ are viruses that are triggered when certain logical conditions are met.
A.     Boot-sector viruses
B.     Logic bombs
C.     Macro viruses
D.     Worms
Answer: B       Reference: Types of Viruses                                                   Difficulty: Moderate
34.         ____________viruses attach themselves to documents such as Word and Excel.
A.     Boot-sector
B.     Trojan horse
C.     DOS
D.     Macro
Answer: D       Reference: Types of Viruses                                                   Difficulty: Moderate
35.         A numbered communication gateway or path, used to organize requests for information, that is assigned for a commonly used network service such as SMTP or HTTP is called a:
A.     protocol.
B.     physical port.
C.     logical port.
D.     packet filter.
Answer: C       Reference: How Hackers Gain Access                                    Difficulty: Moderate


36.         Which of the following would most likely NOT be a symptom of a virus?
A.     Existing program files and icons disappear.
B.     The CD-ROM stops functioning.
C.     The Web browser opens to an unusual home page.
D.     Odd messages or images are displayed on the screen.
Answer: B       Reference: Bits and Bytes: Virus Symptoms                           Difficulty: Challenging
37.         Blocking access to logical ports is a common method used by ____________ for maximizing computer security.
A.     switches
B.     Web browsers
C.     firewalls
D.     access points
Answer: C       Reference: Dig Deeper: How Firewalls Work                         Difficulty: Moderate
38.         ____________ are a series of commands, actually mini programs that are executed without your knowledge.
A.     Scripts
B.     Trojan horses
C.     Worms
D.     Boot-sector viruses
Answer: A       Reference: Scripts and Macro Viruses                                    Difficulty: Moderate
39.         A firewall’s ability to examine incoming and outgoing information and prevent the use of unauthorized logical ports is known as:
A.     packet filtering.
B.     logical port blocking.
C.     Network Address Translation.
D.     network key distribution.
Answer: A       Reference: Dig Deeper: How Firewalls Work                         Difficulty: Challenging


40.         Classifications of viruses by the methods they take to avoid detection by antivirus software include all of the following EXCEPT:
A.     polymorphic.
B.     multipartite.
C.     encryption.
D.     stealth.
Answer: C       Reference: Virus Classifications                                             Difficulty: Challenging           
41.         The purpose of Network Address Translation is to:
A.     translate an IP address to a text-based URL.
B.     hide user IP addresses from the Internet.
C.     convert logical ports to physical port configurations.
D.     dynamically assign IP addresses via an ISP.
Answer: B       Reference: Dig Deeper: How Firewalls Work                         Difficulty: Challenging
42.         When you set up a router for a wireless network, the router uses a default network name known as the:
A.     service set identifier (SSID).
B.     router address.
C.     MAC address.
D.     IP identifier.
Answer: A       Reference: Securing Wireless Networks                                  Difficulty: Challenging
43.         Wired Equivalent Privacy (WEP) and Wi-Fi Protected Access (WPA) are examples of:
A.     packet filtering services.
B.     network address translation protocols.
C.     security protocols.
D.     service set identifiers.
Answer: C       Reference: Securing Wireless Networks                                  Difficulty: Challenging


44.         A ____________ is the name given to a computer that is controlled by hackers through the installation of a backdoor program and used to flood a target computer with bogus requests.
A.     zombie
B.     worm
C.     DoS
D.     Trojan horse
Answer: A       Reference: Denial of Service Attacks                                     Difficulty: Easy
45.         Wired Equivalent Privacy (WEP) and Wi-Fi Protected Access (WPA) use ____________ to protect data.
A.     packet filtering
B.     network address translation
C.     encryption
D.     service set identifiers
Answer: C       Reference: Securing Wireless Networks                                  Difficulty: Challenging
46.         ____________ are viruses that are triggered by the passage of time or on a certain date.
A.     Boot-sector viruses
B.     Macro viruses
C.     Time bombs
D.     Worms
Answer: C       Reference: Types of Viruses                                                   Difficulty: Moderate
47.         Unlike other viruses, ____________ are viruses that can run independently of host file execution and are much more active in spreading themselves.
A.     boot-sector viruses
B.     time bombs
C.     Trojan horses
D.     worms
Answer: D       Reference: Types of Viruses                                                   Difficulty: Moderate

48.         ____________ viruses temporarily erase their code from the files where they reside and hide in active memory.
A.     Multipartite
B.     Stealth
C.     Polymorphic
D.     Script
Answer: B       Reference: Virus Classifications                                             Difficulty: Challenging
49.         All of the following are recommended to secure a wireless network EXCEPT:
A.     changing the default password on your router.
B.     turning on security protocols.
C.     using static IP addressing.
D.     restricting access to the network to certain MAC addresses.
Answer: C       Reference: Securing Wireless Networks                                  Difficulty: Challenging
50.         If a virus signature or other suspicious activity is detected by the antivirus software, it places the virus in a secure area of the hard drive so that it won’t spread infection to other files. This procedure is known as:
A.     inoculation.
B.     automatic updating.
C.     encryption.
D.     quarantining.
Answer: D       Reference: Computer Safeguards: Antivirus Software            Difficulty: Easy

Fill in the Blank:


51.         The Internet is a good example of a(n) ____________ network.
Answer: client/server     Reference: Describing Networks Based on Network Control           Difficulty: Easy
52.         A(n) ____________ network is one in which each computer can communicate directly with each other, instead of having a separate device exercise central control over the entire network.
Answer: peer-to-peer (P2P) Reference: Describing Networks Based on Network Control      Difficulty: Easy
53.         A(n) ____________ network is one in which the nodes are located within a small geographical area.
Answer: local area network (LAN)  Reference: Describing Networks Based on Distance      Difficulty: Easy
54.         ____________ cable consists of a single copper wire surrounded by layers of plastic and is used to connect cable TV.
Answer: Coaxial                     Reference: Transmission Media                                  Difficulty: Moderate
55.         Normal telephone wire is composed of ____________ cable, which consists of copper wires wrapped around each other and covered in a plastic jacket.
Answer: twisted pair               Reference: Transmission Media                                  Difficulty: Easy
56.         All network nodes (computers and peripherals) are connected to each other and to the network by ____________.
Answer: transmission media       Reference: Transmission Media                              Difficulty: Easy
57.         ____________ transfer packets of data between two or more networks.
Answer: Routers                     Reference: Network Navigation Devices                    Difficulty: Moderate
58.         Bundles of data sent over transmission media are called ____________.
Answer: packets                      Reference: Network Navigation Devices                    Difficulty: Moderate
59.         The 802.11 wireless standard is also known as ____________.
Answer: WiFi (Wireless Fidelity)  Reference: Wireless Ethernet Networks                Difficulty: Challenging
60.         Windows Server 2003 is an example of specialized software known as ____________ software.
Answer: network operating system (NOS)   Reference: Networking Software           Difficulty: Easy
61.         ____________ viruses, the newest form of virus, compress common data files into a file using a complex encryption key rendering your files unusable.
Answer: Encryption                Reference: Encryption Viruses                                   Difficulty: Easy
62.         A(n) ____________ is required for each node on a wireless network .
Answer: wireless network adapter       Reference: Wireless Ethernet Networks          Difficulty: Moderate
63.         The best defense against viruses is to install ____________, which is software specifically designed to detect viruses and protect your computer.
Answer: antivirus software    Reference: Computer Safeguards: Antivirus Software Difficulty: Easy

64.         When setting up a network, each computer on the network needs a(n) ____________ so that the network can identify it and know which computer is requesting data and services so that the data can be delivered correctly.
Answer: unique name     Reference: Configuring Software For Your Home Network                       Difficulty: Moderate
65.         ____________ networks move data through the network using conventional phone lines.
Answer: Phoneline                  Reference: Phoneline Networks                                  Difficulty: Easy
66.         When setting up a wireless network, using Windows XP, the ____________ encryption is recommended for the best security.
Answer: WPA        Reference: Securing Wireless Networks                                       Difficulty: Challenging
67.         Using millions of computers during their inactive periods to provide a network-based maximization of productivity is called ____________ computing.
Answer: grid        Reference: Trends in IT: Emerging Technologies: Grid Computing          Difficulty: Moderate
68.         Anyone who breaks into a computer system (an individual computer or a network) is generally referred to as a(n) ____________.
Answer: hacker                       Reference: Computer Threats: Hackers                       Difficulty: Easy
69.         A(n) ____________ is a computer program that investigates data packets as they travel through the network and is often used by hackers to capture sensitive or private data to use for illegal purposes.
Answer: packet sniffer            Reference: What Hackers Steal                                   Difficulty: Moderate
70.         A(n) ____________ is a program that appears to be something useful or desirable (like a game or a screen saver) but actually does something malicious in the background.
Answer: Trojan horse              Reference: Trojan Horses                                           Difficulty: Moderate
71.         When legitimate users are denied access to a computer system due to repeated bogus requests made by a hacker through a “zombie” computer systems, this is called a(n) ____________.
Answer: denial of service (DoS) attack     Reference: Denial of Service Attacks       Difficulty: Moderate
72.         ____________ is characterized by someone using personal information about you to assume your identity for the purpose of defrauding others.
Answer: Identity theft             Reference: What Hackers Steal                                   Difficulty: Easy
73.         ____________ are software programs or hardware devices designed to keep computers safe from hackers.
Answer: Firewalls                   Reference: Computer Safeguards: Firewalls                Difficulty: Moderate
74.         128.15.9.21 is an example of a(n) ____________.
Answer: Internet Protocol (IP) address                                                                        Reference: Dig Deeper: How Firewalls Work                        Difficulty: Easy
75.         The process firewalls use to assign internal IP addresses on a network (which are not shared with devices not on the network) so the address is safe from hackers is called ____________.
Answer: Network Address Translation (NAT)                                                            Reference: Dig Deeper: How Firewalls Work                                                                                                                                                Difficulty: Challenging

True and False:
76.         Wide Area Networks (WANs) are made up of LANs connected over long distances.
Answer: True                          Reference: Describing Networks Based on Distance   Difficulty: Easy
77.         Networking standards set by organizations such as the IEEE make it easier for manufacturers to produce devices that work with a variety of computers and peripherals.
Answer: True        Reference: Bits and Bytes: One Brand Equals Fewer Headaches  Difficulty: Moderate
78.          Throughput is the maximum speed at which data can be transferred.
Answer: False (Data transfer rate / bandwidth)  Reference: Transmission Media       Difficulty: Challenging
79.         Public places at which you can wirelessly connect to the Internet are known as “hot spots.”
Answer: True                          Reference: Bits and Bytes: Wireless Hot Spots           Difficulty: Easy
80.         A Trojan horse program can install backdoor programs that allow hackers to take almost complete control of your computer without your knowledge.
Answer: True                          Reference: Trojan Horses                                           Difficulty: Easy
81.         If a firewall is configured to ignore all incoming packets on a particular logical port, this is known as packet filtering.
Answer: False (logical port blocking)  Reference: Dig Deeper: How Firewalls Work Difficulty: Challenging
82.         Static addressing means retaining the same IP address for a period of time.
Answer: True                          Reference: Dig Deeper: How Firewalls Work             Difficulty: Easy
83.         Dynamic addressing makes broadband users more vulnerable to hackers because the hackers have a more permanent IP address with which to locate the computer.
Answer: False (Static)             Reference: Dig Deeper: How Firewalls Work             Difficulty: Moderate
84.         Some popular software firewalls are BlackICE PC Protection and ZoneAlarm.
Answer: True                          Reference: Types of Firewalls                                    Difficulty: Easy

85.         Mac OS X does not support peer-to-peer networking.
Answer: False (it does)            Reference: Networking Software                                Difficulty: Easy
86.         LANs are made up of WANs connected over long distances.
Answer: False (WANs are made up of LANs)     Reference: Describing Networks Based on Distance                                                                                                                                                        Difficulty: Moderate
87.         A computer virus’s main purpose is to replicate itself and copy its code to as many other files as possible.
Answer: True                          Reference: Computer Threats: Computer Viruses       Difficulty: Easy
88.         Time bombs are viruses that are triggered when certain logical conditions are met.
Answer: False (logic bombs) Reference: Computer Threats: Computer Viruses       Difficulty: Challenging

Matching:


89.         Match the following devices to their purposes:
            I.    switch                    A. enables individual nodes to communicate in a network
            II.   adapter                   B. converts digital signals to radio waves
            III. repeater                  C. facilitates data packet transmission
            IV. wireless transceiver                                                                                    D. sends data packets between networks
            V.  router                     E. amplifies signals to prevent degradation on long cables
Answer: C, A, E, B, D             Reference: Multiple locations in chapter                     Difficulty: Challenging

90.         Match the following terms to their meanings:
            I.    packet                    A. software that controls an installed hardware device
            II.   Wi-Fi                     B. server-side software that controls network communications
            III. driver                     C. unit of data transmitted in a network
            IV. NOS                       D. software that is written to read-only memory
            V.  firmware                E. another name for the 802.11 standard
Answer: C, E, A, B, D             Reference: Multiple locations in chapter                     Difficulty: Easy

91.         Match the following computer threats to their meanings:
            I.    logic bomb             A. virus that executes based on specified conditions
            II.   Trojan horse          B. software allowing hackers to take control of a computer
            III. backdoor program C. simultaneous requests from multiple zombie computers
            IV. DDoS                     D. program appearing to do useful work but doing harm in the background
            V.  worm                     E. infectious program that runs independent of host files
Answer: A, D, B, C, E             Reference: Computer Threats: Computer Viruses       Difficulty: Challenging

92.         Match the following terms to their meanings:
            I.    logical port             A. technique of assigning hidden internal IP addresses protected from hackers
            II.   packet filtering       B. virtual communication gateway for a specific service, such as HTTP or FTP
            III. static address         C. method for selectively allowing certain requests to access ports
            IV. firewall                  D. hardware or software for protecting computers from hackers
            V.  NAT                      E. IP number that is typically assigned for a long period of time
Answer: B, C, E, D, A             Reference: Computer Safeguards: Firewalls                Difficulty: Moderate

93.         Match the following acronyms to their meanings:
            I.    WAN                     A. protocol for Internet-based e-mail formats
            II.   Mbps                     B. type of transmission medium
            III. HPNA                    C. measure of data transfer
            IV. UTP                       D. type of network adapter
            V.  SMTP                     E. network spanning a large geographical area
Answer: E, C, D, B, A             Reference: Multiple locations in chapter                     Difficulty: Moderate



94.         Match the following acronyms to their definitions:
            I.    HTTP                     A. protects IP addresses from hackers
            II.   SMTP                     B. a protocol associated with Web pages
            III. HPNA                    C. a protocol used for e-mail
            IV. WAP                      D. an access point on a wireless network
            V.  NAT                      E. a network adapter used on a phoneline network
Answer: B, C, E, D, A             Reference: Multiple locations in chapter                     Difficulty: Moderate

95.         Match the following terms to their meanings:
            I.    Wi-Fi                     A. a virus that changes its own code to avoid detection
            II.   packet sniffer        B. addresses are assigned out of available pool of IP addresses
            III. polymorphic virus C. also known as the 802.11 wireless standard
            IV. dynamic addressing                                                                                   D. a computer controlled by a hacker
            V.  zombie                   E. a program that looks at each packet as it travels over the network
Answer: C, E, A, B, D             Reference: Multiple locations in chapter                     Difficulty: Moderate

96.         Match the following acronyms to their definitions:
            I.    FTP                        A. Internet service provider
            II.   UTP                       B. a protocol used on the Internet for sending and receiving files
            III. ISP                         C. a type of denial of service attack
            IV. DDOS                    D. type of cable
            V.  IP                           E. part of the TCP/IP suite of protocols
Answer: B, D, A, C, E             Reference: Multiple locations in chapter                     Difficulty: Easy



97.         Match the following terms to their meanings:
            I.    firmware                      A. a list of commands (mini program) that is executed
            II.   computer virus             B. a program that executes whenever the computer boots up
            III. script                            C. read-only memory (ROM) that has software written to it
            IV. Master Boot Record                                                                                   D. a short series of commands that automates repetitive tasks
      V.  macro                          E. a program that attaches itself to another program and attempts to spread                                              itself to other computers through the exchange of files
Answer: C, E, A, B, D             Reference: Multiple locations in chapter                     Difficulty: Moderate

98.         Match the following acronyms to their definitions:
            I.    WPA                      A. unique number assigned to the network adapter by the manufacturer
            II.   SSID                      B. wireless security protocol
            III. MAC                      C. provides a means of wirelessly connecting to a network
            IV. WAP                      D. default network name used by a router
            V.  WAN                     E. network made up of LANs
Answer: B, D, A, C, E             Reference: Multiple locations in chapter                     Difficulty: Challenging

99.         Match the following terms to their meanings:
            I.    bandwidth                    A. these devices handle data traffic between networks
            II.   throughput                   B. these devices handle data traffic between nodes on the same network
            III. routers                         C. maximum speed at which data can be transmitted
            IV. switches                       D. a unique number assigned by the manufacturer to every NIC
      V.  MAC address               E. actual speed of data transfer
Answer: C, E, A, B, D             Reference: Multiple locations in chapter                     Difficulty: Challenging



100.     Match the following terms to their meanings:
            I.    server                     A. two or more computers connected together via software so they can                                                                            communicate
            II.   client                      B. can be a computer, peripheral, or communication device
            III. network                 C. a network device that retransmits a signal to all nodes attached to it
            IV. node                      D. accomplishes specific tasks and makes requests on the network
            V.  hub                        E. provides information, resources, and central control for functions on a network
Answer: E, D, A, B, C             Reference: Multiple locations in chapter                     Difficulty: Moderate





4 comments: